Službeno: Diaby nije više igrač Arsenala

Sporazumni raskid saradnje

Službeno: Diaby nije više igrač Arsenala

Adnan Beganović

Francuski vezni fudbaler Abou Diaby sporazumno je raskinuo saradnju sa aktuelnim osvajačem FA Cupa, Arsenalom.

Nakon devet godina provedenih u Arsenalu francuski veznjak je slobodan igrač, a ovu informaciju potvrdio je i klub iz Londona na svojim službenim stranicama.

Diaby je u posljednje vrijeme imao velikih problema sa povredama, a protekle dvije godine za Arsenal je odigrao samo dvije utakmice, pa je to glavni razlog raskida ugovora sa Topnicima.

Francuski veznjak je u Arsenal stigao u januaru 2006. godine, a u svim takmičenjima za Topnike je odigrao 180 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, omladinsku karijeru Diaby je počeo u Aubervillersu, a od 2004. do 2006. godine bio je član seniorskog tima Auxerrea.

Diaby je nastupao i za omladinske francuske selekcije, a u seniorskoj reprezentaciji od 2007. do 2012. godine odigrao je 16 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.