Službeno: Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahče

Holanđanin napušta Anfield

Službeno: Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahče

A. Haznadarević

Holandski reprezentativac koji je godinama nosio crveni dres Liverpoola, kako se i očekivalo, napustio je Anfield, te će karijeru nastaviti u turskom Fenerbahčeu.

Tridesetjednogodišnji napadač je ove sezone dobijao malo šansi pored Suareza i Carrolla, a veći dio sezone se špekulisalo da će napustiti Liverpool, što se i dogodilo.

Dirk Kuyt je sa Fenerbahčeom potpisao trogodišnji ugovor, te će se novom klubu priključiti nakon Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

"Fenerbahče je odličan klub za nastavak moje karijere. Ove sezone su jedino ispustili titulu domaćeg prvenstva, ali su se kvalifikovali u Ligu prvaka."

"Trebao mi je novi izazov nakon šest godina provedenih u Liverpoolu. Ova odluka nema nikakve veze sa klubom i navijačima, oni če zauvijek imati mjesto u mom srcu", poručio je holandski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.