Službeno: Dominguez potpisao za Valenciju

Novi napadač na Mestalli

Službeno: Dominguez potpisao za Valenciju

Edmir Škorić

Alejandro Dominguez (28) službeno je novi igrač španske Valencije. Argentinski napadač na Mestallu stiže iz kazanskog Rubina.

Večeras je službeno potvrđeno da argentinski napadač Alejandro Dominguez iz kazanskog Rubina prelazi u Valenciju, nakon što je golgeter prošao liječničke preglede na Mestalli.

Dominguez (28) je nedavno proglašen za igrača godine u Rusiji, a za Rubin je u 23 utakmice postigao 16 golova i ključni je igrač u evropskim nastupima aktuelnog prvaka Rusije.

Na Mestalli nisu željeli reći detalje ugovora, no španski mediji pišu da se radi o trogodišnjem ugovoru vrijednom 1,5 miliona eura po sezoni.

Bivši napadač Zenita prvo je zimsko pojačanje u Primeri, a klub će ga predstaviti sutra u 13 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.