Službeno: Gomez potpisao za Fiorentinu

Napustio Bayern

Službeno: Gomez potpisao za Fiorentinu

Edmir Škorić

U utorak je završen je transfer robusnog napadača Marija Gomeza iz Bayerna u Fiorentinu.

Gomez je najavio odlazak iz Bayerna i nakon posljednje utakmice sezone u kojoj je Bayern u finalu DFB  Pokala savladao Stuttgart s 3:2. 

Njemački napadač prodan je Fiorentini za 20 miliona eura, od čega će Bavarci dobiti 16 u komadu, dok će preostala četiri inkasirati tokom sljedeće godine. Gomez je potpisao ugovor na četiri godine s Violama.

U Bayern je Gomez stigao 2009. godine iz Stuttgarta za 30 miliona eura. U prvoj sezoni u dresu Bayerna u Bundesligi zabio je 28 golova, zatim je u sljedećoj sezoni zabio 26, a u prošloj sezoni se nije naigrao pored Marija Mandžukića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti