Službeno: Ilkay Gundogan novi igrač Manchester Cityja

Potvrđen transfer

Službeno: Ilkay Gundogan novi igrač Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Njemački fudbaler Ilkay Gundogan novi je igrač Manchester Cityja, potvrdio je engleski klub.

Nakon višemjesečnih špekulacija u kojima se ovaj 25-godišnji fudbaler povezivao sa Građanima, on je danas i službeno postao član Cityja.

Tako je novi menadžer tima iz Manchestera Pep Guardiola dobio prvo pojačanje za novu sezonu, a rukovodstvo ekipe s Etihada će za usluge ovog veznjaka platiti oko 20 miliona funti, plus bonuse.

"Uzbuđen sam zbog potpisa za City. Kada sam čuo za interes ovog kluba, srce mi je reklo da izaberem City i sve se zatim brzo odvijalo. Bilo mi je zadovoljstvo igrati za Borussiju. Mogu obećati navijačima Cityja kako ću učiniti sve da pomognem timu da osvoji sve moguće trofeje", rekao je Gundogan.

Ovaj fudbaler je dres Borussije nosio prethodnih pet godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi