Službeno: Jelavić 4 godine u Rangersima

Rapidu 4 miliona funti

Službeno: Jelavić 4 godine u Rangersima

Adnan Beganović

Hrvatski fudbaler i sada već bivši igrač austrijskog Rapida, Nikica Jelavić, od sinoć je i službeno postao novi saigrač našeg Saše Papca u Glasgow Rangersima.

Nakon što je uspješno prošao liječničke preglede hrvatski internacionalac sinoć je potpisao četvrogodišnji ugovor sa škotskom momčadi, a Rapidu će na ime obeštečenja pripasti 4 miliona funti.

"Sretan sam što je ova saga između Rapida, Rangersa i mene konačno završena. Puno se stvari dogodilo u proteklih mjesec dana, ali ne želim više o tome. Od ovog trenutka želim se samo fokusirati na budućnost u Rangersima", rekao je Jelavić za klupske internet stranice škotske momčadi i dodao:

"Uoči duela mog bivšeg kluba i Aston Ville u 4. pretkolu Evropske lige situacija je bila veoma teška. Čelnici Rapida su rekli neke neistine, ali doista ne želim više o tome. Došao sam ovdje da osvajam trofeje sa Rengersima. Želim igrati dobro u Ligi prvaka i postići mnogo golova za ovaj klub. Još uvijek nemam radnu dozvolu, no nadam se da ću je brzo dobiti.".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.