Službeno: Klinsmann više nije selektor SAD-a

Nijemac dobio otkaz

Službeno: Klinsmann više nije selektor SAD-a

E. Čaušević

Njemački stručnjak Jurgen Klinsmann večeras je i zvanično dobio otkaz na klupi reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Klinsmann je nakon serije loših rezultata bio pod velikim pritiskom, a odlučujuće utakmice bile su protekle dvije u kvalifikacijama za SP. Amerika je doživjela poraz u obje utakmice nakon čega je postalo jasno da će njemački stručnjak gotovo sigurno dobiti otkaz.

Nijemac je danas naljutio američki narod izjavom da se oni puno petljaju u njegov posao s obzirom da ne znaju ništa o fudbalu. Čini se da je ova izjava bila kap koja je prelila čašu.

Nekoliko sati nakon njegove izjave Fudbalski savez SAD-a objavio je da Klinsmann više nije selektor ove reprezentacije. Oni su objavili da je njemački stručnjak dobio otkaz zbog očajnih rezultata u kvalifikacijama za SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi