Klinsmann se ne plaši otkaza

Ostaje na klupi SAD-a?

Klinsmann se ne plaši otkaza

Jurgen Klinsmann izjavio je da ne strahuje od otkaza u reprezentaciji SAD-a. 

Proslavljeni njemački reprezentativac našao se na meti kritika poslije drugog poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa se sve više špekuliše o njegovom odlasku sa klupe SAD-a. 

"Ne plašim se otkaza, svi bi trebali da se drže činjenica. Fudbal je emotivan sport i mnogi donose zaključke, a da ne znaju šta se dešava u ekipi ili uopšte u fudbalu", kazao je Klinsmann za New York Times i potom dodao:

Vjerujem da ćemo osvojiti dovoljno bodova da se plasiramo na Mundijal, a čak sam uvjeren da ćemo biti prvi u grupi. Izgubili smo dvije utakmice, a sada čujemo mnogo priča od ljudi koji ne razumiju fudbal", riječi su Klinsmanna. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Amerikanci su posljednji na tabeli CONCACAF grupe, a prve tri reprezentacije će se plasirati na prvenstvo u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti