Službeno: Krkić na posudbi u Bundesligi

Potpisao za Mainz

Službeno: Krkić na posudbi u Bundesligi

Njemački bundesligaš Mainz doveo je na šestomjesečnu posudbu Bojana Krkića. 

Krkić nije dobijao šansu u Stoke Cityju da igra standardno, pogotovo u ovoj sezoni, pa je u dogovoru sa engleskim klubom odlučio da potraži novu sredinu kako bi dobio veću minutažu. 

Spominjalo se da bi Krkić mogao završiti u Kini ili Španiji, međutim na kraju je pomalo iznenađujuće završio u Mainzu. On će za Mainz nastupati do kraja sezone kao posuđen igrač, a njemački klub će nakon toga imati mogućnost da otkupe njegov ugovor. 

"Bojan će popuniti upražnjeno mjesto u ofanzivi i veselimo se njegovom dolasku", kazao je, između ostalog, sportski direktor Mainza Rouven Schroder. 

Podsjetimo, Krkić je pored Stoke Cityja u svojoj karijeri još igrao za Barcelonu, Ajax, Romu i Milan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi