Službeno: Marquez u New Yorku

Službeno: Marquez u New Yorku

Adnan Beganović

Meksički nogometaš Rafael Marquez karijeru će nastaviti u New York Red Bullsu.

Marquez će se u New Yorku pridružiti bivšeg suigraču iz Barcelone Thieryju Henryju, koji je u SAD došao prošlog mjeseca. Meksikanac je potpisao višegodišnji ugovor, a detalji nisu objavljeni.

Kapiten meksičke reprezentacije je prije nekoliko dana nagovijestio da će preseliti u New York. Prije Barcelone, u kojoj je proveo sedam sezona, nastupao je za Monaco.

"Ponudu iz New Yorka nisam mogao odbiti. Siguran sam da ću se s ekipom Red Bulls borili za play-off i titule", rekao je 31-godišnji branič prilikom potpisivanja ugovora za ekipu koja nastupa u američkoj MLS ligi.

Marquez je za Barcelonu odigrao 242 utakmica i postigao 13 golova. S katalonskim velikanom osvojio je veliki broj trofeja, a najznačajniji su dva naslova u Ligi prvaka, četiri u španskom prvenstvu i dva u kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.