Službeno: Naldo iz Wolfsburga u Schalke

Brazilac promijenio klub

Službeno: Naldo iz Wolfsburga u Schalke

Brazilski defanzivac Naldo od naredne sezone će nastupati za Schalke. 

Dosadašnji član Wolfsburga (33) se u proteklom periodu dovodio u vezu sa prelaskom u Manchester United, međutim da od transfera u Premiership neće biti ništa potvrđuje i današnja objava na stranici tima iz Gelsenkirchena. 

Naime, Schalke je potvrdio da je uspješno okončao pregovore sa Naldom i ovaj iskusni odbrambeni fudbaler je potom potpisao ugovor do 2018. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. 

"Kada smo vidjeli da možemo dovesti Nalda, odmah smo započeli sa poslom. Vrlo je važno imati jednog takvog iskusnog igrača u timu i uvjeren sam da će on biti od velike pomoći našim nadama", izjavio je sportski direktor Schalkea Christian Heidel.

Naldo je, pored Wolfsburga, u svojoj dosadašnjoj karijeri još nastupao za Werder, Juventude i Alvoradu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi