Službeno: Nermin Zolotić godinu dana u Istri

Zolotić na posudbi u Istri

Službeno: Nermin Zolotić godinu dana u Istri

Midhat Šljivak

Hrvatski prvoligaš Istra dovela je u svoje redove nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH Nermina Zolotića.

Zolotić će narednih godinu dana provesti u Istri kao posuđen igrač iz belgijskog Genta, gdje u protekloj sezoni bh. veznjak nije dobio mnogo prilike za igru.

Odigrao je svega četiri utakmice, te se odlučio da ovog ljeta napusti redove prvaka Belgije.

"Počeo sam trenirati nogomet u Željezničaru gdje sam stekao neko svoje ime te sam se na kraju prodao u belgijski Gent. Sa Željezničarom sam osvojio dvije lige i dva Kupa, dok sam s Gentom osvojio belgijsku ligu. Zbog manjka minutaže u Gentu sam odlučio potražiti novu sredinu kako bih pokazao sve što znam. Mislim da je Istra pravi klub za mene i želim napredovati u novoj sredini, kao što želim i da Istra napreduje kao klub", rekao je Zolotić, te je dodao:

Očekujem da ću pokazati svoj maksimum u dresu Istre i da klubu pomognem koliko je to u mojoj moći. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Htio sam veću minutažu i javila se Istra koja je pokazala interes za mene. Brzo smo našli zajednički jezik i smatram da će vrijeme pokazati da je ovo bila prava odluka. Prošao sam pripreme s Gentom, odigrao sam dosta utakmica i mogu reći da sam u ritmu. Nadam se da ću prije svega biti zdrav i siguran sam da će ostalo biti dobro", dodao je Zolotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.