Službeno: Nikola Karabatić četiri godine u PSG-u

Službeno: Nikola Karabatić četiri godine u PSG-u

A. Beganović

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić pojačao je redove francuskog prvaka PSG-a.

Bogati arapski vlasnici od PSG-a su odlučili napraviti najbolji tim na svijetu, a da bi svoje planove što prije ostvarili doveli su najboljeg svjetskog rukometaša.

Karabatić je sa francuskim prvakom potpisao ugovor na četiri godine, a finansijski detalji ugovora još uvijek nisu poznati iako francuski mediji pišu da će Karabatić biti najplaćeniji igrač na svijetu.

Sjajni francuski rukometaš u PSG je stigao kao slobodan igrač, a u protekloj seezoni nastupao je za Barcelonu. Osim za špansku ekipu u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Montpelier, Kiel i Aix.

Podsjetimo, za novog trenera PSG-a imenovan je Zvonimir Noka Serdarušić s kojim je Karabatić svojevremeno sarađivao u Kielu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.