Službeno: Osmanagić u Zaglebju

Povećala se bh. kolonija u Poljskoj

Službeno: Osmanagić u Zaglebju

A. Beganović

Igrač OFK Beograda koji je u protekloj sezoni nosio dres Veleža, Amer Osmanagić, jučer je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Zaglebie iz Lubina.

"Jučer sam potpisao jednogodišnji ugovor i od danas sam već na treningu. Primljen sam doista sjajno i sada je sve na meni. Uslovi u Lubinu su fenomenalni i nadam se da sam od nekoliko ponuda izabrao onu najbolju", rekao je za SportSport.ba Amer Osmanagić i dodao:

"Do 8. jula trenirat ćemo u Poljskoj, a potom idemo u Austriju gdje ćemo ostati do 22. jula, da bi onda finalni dio pripremama odradili u Njemačkoj. Igrat ćemo mnogo utakmica i ja sam siguran da ću se tokom ovih susreta nametnuti stručnom štabu."

Trener poljske momčadi za tamošnje medije je rekao da su on i njegovi saradnici Osmanagića gledali na četiri utakmice, te da su ga nakon toga odlučili dovesti u klub.

"Amer je bio jedan od najboljih igrača bh. lige. Radi se o mladom i kreativnom igraču koji je dobro tehnički potkovan. Gledali smo ga na četiri utakmice i odlučili smo ga dovesti. Vidjet ćemo kako će se snaći u novom zahtjevnijem okruženju, a ako se dobro snađe postoji velika mogućnost da saradnju produžimo", rekao je trener Zaglebia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.