Službeno: Pokrenuta istraga protiv Senada Lulića

Zbog izjave nakon derbija s Romom

Službeno: Pokrenuta istraga protiv Senada Lulića

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Senad Lulić nalazi se u centru pažnje italijanskih medija nakon izjave koju je dao po završetku gradskog derbija protiv Rome.

Lulić je odlučio posebno komentarisati Antonija Rudigera, a njegov kometar mongi su proglasili kao vrijeđanje na rasnoj osnovi. Iako je bh. igrač poručio da nije imao namjeru nikoga da uvijedi, te se izvinio Rudigeru istraga protiv njega je otvorena.

Italijanski mediji potvrdili su danas da će ovaj slučaj istražiti federalni istražitelj Giuseppe Pecoraro koji će na kraju odlučiti da li je bilo rasističkog vrijeđanja. Ukoliko se ispostavi da je Lulić kriv bh. fudbaler će dobiti žestoku kaznu, odnosno najmanje deset utakmica suspenzije.

Istražitelji su potvrdili da će uzeti sve u obzir, te da će na kraju donijeti zaključak. Mediji u Italiji špekulišu da će Lulić gotovo sigurno biti suspendovan zbog svoje izjave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi