"Lulić nije rasista, a u Laziju su trebali više razmišljati"

Stao u zaštitu bh. fudbalera

"Lulić nije rasista, a u Laziju su trebali više razmišljati"

Senad Lulić je jučer neopravdano dospio na stub srama zbog izjave o Antoniju Rudigeru, za kojeg je rekao da je "prije dvije godine prodavao čarape u Njemačkoj, a da sada glumi fenomena".

Naš fudbaler je to rekao zbog toga što je Rudiger prije derbija dao vrlo provokativnu izjavu kojom je omalovažavao Lazio, a s obzirom da je Lulić neko ko itekako osjeća sav naboj i značaj rimskog derbija, njegova reakcija je bila i očekivana.

Lulićeve riječi su širom Italije protumačene kao rasizam, a svoj komentar na to su dali mnogi sadašnji i bivši igrači Rome i Lazija, među kojim je i Francelino Matuzalem.

Ovaj 36-godišnji Brazilac, koji je za Lazio nastupao od 2008. do 2013. godine, stao je u zaštitu Senada Lulića.

"Lulić nije rasista. Lično ga poznajem i, vjerujte mi, riječ je o odličnom momku. Njega su malo savladale emocije, bio je ljut i nervozan nakon poraza i mislim da su u Laziju trebali pažljivije birati osobu koju će poslati pred kamere. Njegova izjava je protumačena kako je protumačena, a Lulić se izvinio i to je to", rekao je Matuzalem, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam gledao utakmicu i žao mi je zbog poraza. Inzaghi radi dobar posao u Laziju i ovaj derbi će biti brzo zaboravljen".

Francelino Matuzalem je nakon odlaska iz Lazija igrao za Bolognu, Genovu, Veronu, a posljednji angažman je imao u Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi