Službeno: Ronaldinho novi igrač Flamenga!

Brazilcu se ispunila želja

Službeno: Ronaldinho novi igrač Flamenga!

Edmir Škorić

Sapunica oko toga gdje će nekoć najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldinho, nastaviti karijeru privela se kraju. Brazilska momčad Flamengo saopštila je putem službene internet stranice kako je 30-godišnjak njihov igrač.

Sada već bivši playmaker Milana potpisao je troipolgodišnji ugovor sa Flamengom. Rossonerima će biti isplaćeno tri miliona eura odštete, dok će Ronaldinho sedmično zarađivati 130.000 eura. Ista će djelimično biti isplaćena od strane klupskih investitora Traffica i Olympikusa.

Transfer je dogovoren nakon sastanka Ronadinhovog brata i menadžera Roberta de Assisa, Milanovog dopredsjednika Adriana Gallianija i Flamengove predsjednice Patricie Amorim u Rio de Janeiru.

Bivši brazilski reprezentativac tako napušta Evropu nakon devet sezona. Prve dvije igrao je u francuskom PSG-u, potom odlazi u Barcelonu gdje je igrao pet sezona i gdje je pokazao daleko najviše. Nakon lošeg odnosa sa tadašnjim Barcinim trenerom Frankom Rijkaardom, 2008. godine zaputio se u Milan gdje je igrao do ove zime.

Službeno predstavljanje Ronaldinha, koji će nositi dres sa brojem 10 na leđima, u Flamengu zakazano je u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.