Salihović: Kina ulaže mnogo novca u fudbal

Bh. reprezantativac o Kini

Salihović: Kina ulaže mnogo novca u fudbal

D. Vejo

Zimski prelazni rok obilježile su ponude kineskih klubova. U pitanju su bila jedna od najvećih imena evropskog fudbala. Da se ogroman novac ulaže u podizanje tamošnjeg fudbala, vrlo dobro zna i reprezentativac BiH, Sejad Salihović.

Ovaj 31-godišnjak iz Zvornika prošle godine zamijenio je dres Hoffenheima dresom kineskog Beijing Ranchea. Bundesliga, sada je njegova prošlost, ali prema riječima igrača, Kina ima budućnost kada je u pitanju fudbal.

„Ukoliko nastave ovakvim tempom, Kina će veoma brzo biti u rangu sa ligama kao što su Engleska, Španija, Njemačka i druge. Kvalitet njihovog fudbala se iz godine u godinu povećava, te zbog toga mislim da bi veoma brzo mogli parirati evropskim ligama“, rekao je za inostrane medije, veznjak Sejad Salihović.

Da je novac najvažniji faktor, potvrđuju upravo i ponude koje dolaze iz istočne Azije.

„Njemački fudbal je mnogo kvalitetniji i bolji naravno. Mnogo mi nedostaje tamošnja klima i klubovi. Ali glavni razlog odlaska u Kinu jeste novac koji je presudan kod igrača, ali i u samom ovom sportu kako bi ovaj doživio ekspanziju“, dodaje Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi