Službeno: Schalke imenovao novog trenera

Stigao Domenico Tedesco

Službeno: Schalke imenovao novog trenera

Njemački bundesligaš Schalke za novog trenera je zvanično imenovao Domenica Tedesca. 

U Schalkeu proteklu sezonu nisu ocijenili kao uspješnu, pošto je klub sezonu završio na tek desetom mjestu, pa je tako dosadašnjem treneru Markusu Weinzierlu uručen otkaz, a vrlo brzo je pronađen i njegovog nasljednik.

Schalke je saopštio kako će na kormilu kluba od naredne sezone biti 31-godišnji italijanski trener Domenico Tedesco koji se obavezao Rudarima na dvogodišnju vjernost.

Tedesco je prije dolaska u Schalke radio u drugoligašu Erzgebirgeu, a jedno vrijeme je s klupe predvodio mlađe selekcije Stuttgarta i Hoffenheima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi