Službeno: Shinji Kagawa potpisao za Borussiju
Foto: EPA

Kagawa stigao u Dortmund

Službeno: Shinji Kagawa potpisao za Borussiju

Midhat Šljivak

Japanski fudbaler Shinji Kagawa(25) novi je igrač Borussije iz Dortmunda.

Kagawa je s Borussijom potpisao četvergodišnji ugovor, a u tim iz Dortmunda se vraća nakon dvije razočaravajuće godine u ekipi Manchester Uniteda.

Kagawa je odigrao 57 utakmica za United u protekle dvije sezone. Ipak, nije se nametnuo kao idealno rješenje za ovaj tim, te je postigao svega šest pogodaka.

Odlučio se na povratak u Borussiju gdje je igrao od 2010. do 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Rekao sam da ću se vratiti u Borussiju jednog dana. Želio sam ostvariti san u Premier ligi, ali sam sada sretan što sam se vratio u Dortmund. Ovo je sjajan tim, posebno okruženja, a Dortmund mi je kao porodica. Drago mi je što su me ponovo prihvatili", rekao je Kagawa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.