Službeno: Stanko Barać u Efes Pilsenu

Službeno: Stanko Barać u Efes Pilsenu

Hercegovac u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije, centar Stanko Barać, novi je član istanbulske ekipe Efes Pilsena.

Efes Pilsen je Baraćevoj bivšoj ekipi Caji Laboral za transfer ovog nekadašnjeg košarkaša prvaka Bosne i Hercegovine Širokog Brijega platio odštetu u visini od 1,2 miliona eura.

Istanbulska ekipa naredne sezone ima velike ciljeve, te je u svrhu ispunjavanja toga prije Baraća u klub dovela i reprezentativca Srbije Duška Savanovića.

Barać je prošle godine u ACB ligi imao prosjek od 11,9 poena i sedam skokova, dok je u Euroligi imao 11,4 koševa i 5,3 skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.