Služebno: Pau Gasol propušta Evropsko prvenstvo

Služebno: Pau Gasol propušta Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Španski košarkaš Pau Gasol neće igrati na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Sloveniji od 4. do 22. septembra ove godine.

Igrač NBA ekipe Los Angeles Lakers sinoć je preko svoje internet  stranice paugasol.com saopštio da je 9. maja imao manji operativni zahvat na koljenu, zbog kojeg će propustiti takmičenje u Sloveniji, prenosi STA.

"Moj prioritet je da se što prije oporavim za novu NBA sezonu. Žao mi je što neću igrati u Sloveniji, ali obećavam da ću igrati za reprezentaciju svako naredno takmičenje", naveo je Gasol.

Sa španskom reprezentacijom osvojio je naslov prvaka Evrope  2011. godine, a prošle godine na olimpijadi u Londonu srebrenu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.