Prevljak seli u 3. ligu Evrope? Nakon šest godina su u društvu najboljih i žele Zmaja!

Napušta Belgiju nakon tri godine

Prevljak seli u 3. ligu Evrope? Nakon šest godina su u društvu najboljih i žele Zmaja! · Saznajemo

A. Čaušević

Smail Prevljak se nalazi pred novim izazovima u svojoj karijeri. Ugovor sa Eupenom mu je istekao te će nakon tri godine u Belgiji promijeniti klub, ali i zemlju.

Prevljak iza sebe ima odličan period u belgijanskom prvenstvu, minule sezone je postigao šest golova, ali je posebno bio impresivan u predthone dvije takmičarske godine sa ukupno 32 pogotka u svim takmičenjima.

U međuvremenu je postao standarni reprezentativac BiH, a čini se da je sa 28 godina spreman i za definitivni iskorak u karijeri.

Kako SportSport.ba saznaje jedan od klubova sa kojim Prevljak pregovara je Darmstadt koji je nedavno izborio povratak u Bundesligu.

Popularni Liljani su u elitnom ranku njemačkog fudbala prvi put nakon šest godina te za cilj nemaju igrati prolaznu ulogu kao je to bio slučaj ranije.

Prema UEFA-inom koeficijentu Bundesliga je treća najjača liga u Evropi te bi igranje u prvenstvu Njemačke za Preljvaka sigurno do sada predstavljalo najveći izazov u karijeri.

Oglasi

U prošlosti je veliki broj bh. napadača da dosta uspjeha igrao u njemačkom prvenstvu i radi se o takmičenju koje generalno odgovara bh. fudbalerima.

Kao tinejdžer Prevljak je bio u Njemačkoj kada je bio član RB Leipizga, ali je seniorski fudbal osjetio tek igrajući u Austriji za RB Salzburg te Mattersburg.

Da li će Prevljak uspjeti da pronađe zajednički jezik sa Darmstadtom ostaje da se vidi, ali nezvanične informacije govore da ima veliku želju da karijeru nastavi u Bundesligi.

I dok se čeka rasplet oko narednog kluba ovog 28-godišnjaka do kraja juna očekuju reprezentative obaveze pošto se našao na spisku Faruka Hadžibegića za junske utakmice.

Zmajevi će u junu igrati gostujući meč protiv Portugala (17. juna), te domaći sa Luksemburgom (20. juna). Na 24 nastupa za bh. nacionalni tim Preljvak je do sada zabio šest golova.

Top Komentari

Mowzilla
Bio bi to pun pogodak. Poslje ako Darmstadt ispadne, a Smajo dokaze, bit ce aBd ponovo otimacine po bundesu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi