Bh. reprezentativac napušta klub, lagano se spominju i nove destinacije

Neće produžiti ugovor

Bh. reprezentativac napušta klub, lagano se spominju i nove destinacije

H. Zilić

Bh. reprezentativac Smail Prevljak (27) od naredne sezone neće nositi dres Eupena, to je sada i zvanično. Eupen je ove sezone jedva zadržao opstanak u Jupiler ligi, a na ljeto spremaju velike promjene.

Šest fudbalera napuštaju klub među kojima je i naš Smail Prevljak.

Prevljaku ističe ugovor u junu ove godine i isti neće produžiti.

Informaciju da Prevljak napušta belgijski tim potvrdili su iz Eupena i na zvaničnim kanalima.

𝐀𝐛𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐝: 𝐒𝐞𝐜𝐡𝐬 𝐒𝐩𝐢𝐞𝐥𝐞𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐊𝐀𝐒 𝐄𝐮𝐩𝐞𝐧 Mit dem Ende der Saison 2022-2023 verlassen 6 Spieler aus dem Kader der...

Posted by KAS Eupen on Tuesday, April 25, 2023

Naš napadač će tako u potragu za novim klubom, a navodno ima već nekoliko ponuda.

Oglasi

Prevljak je navodno na radaru nizozemskog Heerenveena i nekoliko klubova iz njemačke Cvajte.

Također, ranije se spominjao i odlazak u tursku Super lig, pa će biti zanimljivo vidjeti gdje će Prevljak nastaviti karijeru. Više će se znati već u julu ove godine.

Pojedini klubovi iz Belgije su pokazivali interes ranije dok je još bio pod ugovorom sa Eupenom, prije svega Antwerp i Waregem, ali do dogovora nije došlo.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Napš napadač je u Eupen došao 2020. godine iz redova Slazburga, a prije toga je nosio dres Lieferinga, Mattersburga, Leipziga, dok je karijeru počeo u Igmanu iz Konjica.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je 24 nastupa i postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi