Smail Prevljak pogodio u pobjedi Salzburga nad Ufom

Sjajna partija bh. napadača

Smail Prevljak pogodio u pobjedi Salzburga nad Ufom

Smail Prevljak je nakon sjajnih igara na posudbi u Mattersburgu krajem maja ove godine potpisao novi ugovor sa svojim matičnim klubom Red Bull Salzburgom.

Čini se da će Prevljak naredne sezone nositi dres ovog austrijskog velikana, a danas je odigrao i pripremnu utakmicu protiv ruskog FK Ufa koju je njegov klub dobio sa 3:0.

Prevljak se nije našao u startnoj postavi Salzubrga za ovaj meč, ali kada je, još u prvom poluvremenu, ušao sa klupe pružio je sjajnu partiju.

Salzburg je poveo golom Zlatka Junuzovića u 18. minuti, da bi Austrijanci poveli sa 2:0 u 38. minuti. Smail Prevljak je odlično izveo slobodnjak, golman Ufe samo odbio loptu, a Onguene pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Na odmor se otišlo vodstvom Salzubrga od 2:0, a onda u 52. minuti Prevljak kruniše svoju odličnu partiju golom za ubjedljivih i konačnih 3:0.

Ovo je bio prvi nastup Smaila Prevljaka za RB Salzburg od potpisivanja novog ugovora, tako da se može reći da je nova sezona odlično počela za ovog bh. reprezentativca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi