Smajić: Cilj je bila Evropa, ali...

Lokeren u grčevitoj borbi za opstanak

Smajić: Cilj je bila Evropa, ali...

Adnan Beganović

Nekadašnji igrač Zrinjskog iz Mostara, Sulejman Smajić, od ove sezone brani boje belgijskog Lokerena, kojem baš i ne cvijetaju ruže, no ovaj nekada jedan od najboljih igrača Premijer lige uvjeren da su pred njegovim klubom bolji dani.

Smajić je početkom ove sezone iz Dendera stigao u Lokeren i kako sam kaže, uprkos tome što se njegov novi klub trenutno bori za goli prvoligaški život, napravio je pravi potez za svoju karijeru.

Početkom sezone nakon dobrih igara u Denderu pojačao si Lokeren, koji je imao velikih ambicija, no sadašnjost je nešto drugačija. Tvom klubu sljedi borba za opstanak u društvu najboljih. Može li Lokeren ostati u ligi:

"Niko u klubu se nije nadao ovome. Prije sezone ambicije su bile biti među 6 najboljih momčadi, pa i izboriti izlazak na evropsku scenu. Međutim, krenulo je sve u krivom smjeru i sada smo tu gdje jesmo. Nalazimo se u teškoj situaciji, no siguran sam da ćemo izboriti opstanak u društvu najboljih, odnosno da ćemo prvenstvenu trku završiti na najmanje 14 poziciji koja garantuje opstanak u ligi".

Bez obzira na loše rezultate Lokerena, belgijski mediji puni su hvale za tvoje igre. Da li si ti zadovoljan sa onim što si pokazao u dosadašnjem dijelu sezone?


"
U potpunosti ste u pravu. Lokerenu ide loše, a mene hvale ovdašnji novinari, no šta to vrijedi kada ekipa ne postiže dobre rezultate. Ja sam se dobro snašao i svi u klubu zadovoljni su mojim igrama. Postigao sam do sada 4 pogotka i isto toliko puta asistirao, a nadam se da ću do kraja prvenstva ove brojke i popraviti".

Iako si tek došao u Lokeren, pojavile su se informacije da bi mogao već na ljeto promijeniti sredinu. Da li su to samo špekulacije, ili u tim pričama ima i istine?


"
Bilo je u belgijskim medijima svakakvih priča, no tek sam došao i sigurno ću ostati u Lokerenu ukoliko izborimo opstanak u društvu najboljih. Imam ugovor do 2012. godine uz opciju produženja na još dvije godine i vjerujte mi da su mi sada misli samo usmjerene na Lokeren. Ovdje mi je dobro, navijači me vole i doista mi je veliki užitak igrati u Lokerenu".

U zimskom prelaznom roku u sezoni 2007./08. trebao si pojačati slavni Anderlecht. Međutim, na liječničkim pregledima otkriveni su ti problemi sa srcem. Karijera je bila pod znakom pitanja, no na veliku sreću uspješno si se vratio na teren.


"
Bilo pa prošlo i nikada se ne ponovilo. Sve sam bio dogovorio sa Anderlechtom, ali na rutinskim lječničkim pregledima ustanovljeni su mi problemi sa srcem. To su mi bili najgori dani u životu, na na svu sreću nakon šest mjeseci stanje se popravilo. Odigrao sam nekoliko utakmica za Zrinjski i potom potpisao za Dender. Sada redovno idem na kontrole i sve je u najboljem redu, a nadam se da će tako i ostati".

Dugo vremena nosio si dres mostarskog Zrinjskog. Pratiš li dešavanja u Premijer ligi i ako jesi kako vidiš rasplet prvenstva?


"
Redovno se čujem sa bivšim saigračima iuz Zrinjskog i dobro sam upućen u premijerligaška dešavanja. Zrinjski je opet u vrhu i drago mi je zbog toga. Također sam sretan što su se na veliku scenu ponovo došli Borac, Željezničar i Velež te mislim da će se do kraja boriti velika borba za prvaka, ali i za izlazak na evropsku scenu".

Reprezentacija BiH bila je na korak do velikog uspjeha. Uoči duela sa Belgijom bio si na širem spisku, no nisi dobio priliku. Na čelu Zmajeva sada je Safet Sušić. Očekuješ li možda poziv za neka od narednih okupljanja?


"
Meni je velika čast što sam bio uopše na širem spisku pred duel sa Belgijom. Osjetio sam tu atmosferu i doista sam ponosan zbog toga. Očekujem li poziv od novog selektora? Dosta teško pitanje. Svaki igrač sanja da igra za svoju zemlju, pa tako i ja, no nije moje da o tome govorim. Imaju ljudi koji su zaduženi za to i na njima je da odaberu one najbolje. Moje je da igram i ukoliko budem pružao partije kao do sada, onda sasvim sigurno ni poziv neće izostati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti