Smajić srušio Busovaču, Novi Travnik na pragu šampionske titule

Druga liga Zapad, 23. kolo

Smajić srušio Busovaču, Novi Travnik na pragu šampionske titule

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad danas su odigrana tri preostala susreta 23. kola.

Lider Novi Travnik savladao je na svom terenu Busovaču sa minimalnih 1:0, te na najbolji mogući način iskoristio poraze Krajine i Podgrmeča i povećao svoju prednost na devet bodova razlike u odnosu na ova dva tima.

Junak Novotravničana bio je Ammar Smajić koji je u 48. minuti zatresao mrežu mladog Adnana Hrustića. Ovaj susret pratilo je tristotinjak gledalaca, a vidjeli smo i kvalitetno dijeljenje pravde Muamera Kurića iz Jajce te njegovih pomoćnika Armina Kukića iz Bugojna i Igora Puzovića iz Travnika.

Radnik je nastavio sa lošim igrama, a tri boda iz Donjeg Vakufa odnio je Rudar iz Han Bile. Gosti su slavili 2:0 pogocima Faika Selmana i Bekira Grabusa.

Brekovica je an svom terenu 2:1 savladala Ključ. Domaći su poveli pogotkom Alena Ibrišimovića, a izjednačio je u 26. minuti Amar Glamočak.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Konačnih 2:1 postavio je tri minute prije kraja drugim pogotkom danas Ibrišimović.

Novi Travnik sada ima 54 osvojena boda, a Krajina i Podgrmeč po 45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi