Smajić strijelac u porazu Lokerena

Belgijska fudbalska liga, 7. kolo

Smajić strijelac u porazu Lokerena

Adnan Beganović

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sulejman Smajić, u okviru 7. kola belgijske fudbalske lige u porazi svog Lokerena od Standarda (1:3) postigao je pogodak te je na taj način nastavio sa sjajnim predstavama u novom klubu.

Lokeren je večeras na svom terenu dočekao favorizirani Standard i doživio poraz, koji ga je ostavio u donjem dijelu tabele.

Gosti su već u 11. minuti došli do prednosti, a strijelac je bio Carcela Gonzales. Samo četiri minute kasnije Smajić je pogodio za 1:1, ali to je sve bilo što je Lokeren uradio u večerašnjem susretu. Pobjedu Standardu donijeli su Mbokani u 17. i Felipe u 26. minuti. Nakon ovog poraza Lokeren zauzima 14 poziciju sa samo četiri osvojena boda u sedam susreta.

Do veoma važnog trijumfa u ovom kolu došao je vodeći Sint-Truiden. Vodeća momčad belgijskog prvenstva slavila je s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Kortrijka, a strijelac za novu „tricu“ bio je Sidibe u 43. minuti susreta.

Belgijska fudbalska liga, 7. kolo:

Lokeren – Standard 1:3
Kortrijk – Sint-Truiden 0:1
Mechelen – Roeselare 3:2
Cercle Brugge – Germinal 1:2
Waregem – Mouscron 3:1
Genk – Charleroi 1:2
Westerlo – Brugge (sutra)
Anderlecht – Gent (sutra)

Poredak:
Sint-Truiden 17, Gent 13 (-1), Anderlecht (-1), Standard 13, Mechelen 12...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.