Smajlagić: Nije sve u novcu, došao sam da igram, da se dokažem...
Foto: ND Gorica

Novo pojačanje Mladosti

Smajlagić: Nije sve u novcu, došao sam da igram, da se dokažem... · Intervju

Mladost iz Doboja kod Kaknja dobila je sedmo, možda i najveće, pojačanje u ovom prijelaznom roku.

Naredne sezone crveno-bijeli dres nosit će i Semir Smajlagić. Radi se o igraču čije je ime dobro poznato ovdašnjoj javnosti, obzirom da je nekada važio za veliku nadu Sarajeva, a u Premijer ligu BiH dolazi iz Slovenije gdje je posljednjih godinu i pol proveo u Gorici.

Za sebe Smajlagić kaže da je danas bolji igrač nego kada je odlazio. Imao je u Sloveniji sve uslove za dalji napredak, no kako je Gorica u međuvremenu ispala iz elite, odlučio je da promijeni sredinu. Nije se vodio novcem, tražio je sredinu u kojoj će mu vjerovati i u kojoj će moći pokazati da vrijedi, a na kraju je presudila upornost Mladosti. 

Svi su zvali, od trenera Elvedina Beganovića do prvog čovjeka kluba Mensura Mušije...

"Sve je završeno s Mladosti, radujem se novom izazovu i nadam se da ću opravdati povjerenje. Na ovaj transfer gledam kao jako dobru priliku da napravim iskorak u karijeri", kazao je Semir Smajlagić, novi napadač Mladosti, pa potom dodao:

"Iz BiH otišao sam veoma rano, bez ijedne odigrane utakmice u Premijer ligi, tako da imam dovoljno motiva da se sada dokažem. Ovu priliku želim iskoristiti i da se zahvalim gospodinu Mušiji, treneru Beganoviću, kao i ostalim ljudima iz kluba koji su pokazali profesionalizam i potrudili se da me dovedu."

I sam Smajlagić ističe kako je bilo još opcija.

"Da, bilo je nekih upita, međutim meni kao mladom igraču šta vrijedi otići, recimo u Italiju, a utakmice gledati s tribina. Meni se izrazito sviđa stil Brune Petkovića iz Dinama, ali dovoljno je vidjeti koliko se on selio po klubovima dok nije došao u HNL, gdje je tek sada procvjetao. Nije cilj ići vani samo da bi se otišlo, mora to pored finansijskog imati i sportskog smisla. Zato vjerujem da je dolazak u Mladost dobar potez i nadam se kako će stvari ići u najboljem smjeru."

Ekipi Mladosti mnogi predviđaju borbu za opstanak.

"Cilj je ostati u ligi, svakako, ali ne treba prejudicirati. Sezona tek počinje, mnogo utakmica će se odigrati, a mi kao tim moramo se truditi da u svakoj damo maksimum i na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Ja vjerujem da Mladost može više od borbe za opstanak."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se dotakao i epizode u Sarajevu na početku karijere.

"U Sarajevu sam proveo jedan lijep period, nije ni meni bilo drago što moram ići, ali jednostavno nije se računalo na mene. Mislio sam da ću dobiti priliku kada klub napusti Nedim Hadžić, no tada je na kraju došao Marijan Altiparmakovski", istakao je na kraju. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AdinK
?
3 0
19211921
pametne rijeci, mnogo srece Semire!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi