Smalling želja Newcastlea, spreman i na smanjenje plate
Foto: EPA

Štoper napušta Old Trafford?

Smalling želja Newcastlea, spreman i na smanjenje plate

S. Bošković

Newcastle United zainteresiran je za dovođenje štopera Manchester Uniteda Chrisa Smallinga.

Ovaj 30-godišnjak je tek završenu sezonu proveo na posudbi u Romi, a u Rimu su zadovoljni njegovim igrama, te čak žele da ga otkupe od Uniteda.

Ipak, Romi problem predstavlja cijena koju traži tim s Old Trafforda za ovog igrača, te postoji velika šansa da zbog toga Smalling ne ostane u dresu Vučice.

No, prema pisanju britanskih medija Newcastle United nema problema s plaćanjem cijene ovog igrača Manchester Unitedu, a i sam igrača je spreman da za 'pravi klub' pristane na smanjenje plate sa sadašnjih 130.000 funti na nešto manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, novi odlazak Smallinga na posudbu je moguća opcija, a prema inostranim navodima Manchester United ga je već ponudio nekim klubovima.

Na kraju vrijedi napomenuti da je Chris Smalling u sezoni 2019/2020 za Romu odigrao 37 utakmica, te da ima važeći ugovor s Manchester Unitedom za naredne dvije sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi