Smanjenje broja stranaca zabrinulo čelnike Zrinjskog

Problemi za prvake

Smanjenje broja stranaca zabrinulo čelnike Zrinjskog

Midhat Šljivak

Daniel Graovac, Pero Stojkić, Luka Lučić, Tomislav Tomić, Oliver Petrak, Miloš Filipović, Ivan Peko i Jasmin Mešanović su fudbaleri Zrinjskog kojima je već istekao ili će uskoro isteći ugovor s klubom. 

Prioritet klupskih čelnika je većinu pomenutih zadržati, iako neki vjerovatno razmišljaju i o odlasku vani.

Za Tomića je navodno zainteresovan slovački Trenčin, a za Mešanovića Skenderbeu. U izlogu je i reprezentativac Kenan Pirić koji je zanimljiv turskim i belgijskim klubovima. U Zrinjskom prilikom sklapanja igračkog mozaika za narednu sezonu moraju povesti računa i o nedavnoj odluci Nogometnog saveza da smanji broj stranaca u zapisnicima utakmica.

Milošu Filipoviću to sigurno ne ide u prilog. Riječ je o fudbaleru koji je u posljednjem kolu protiv Slobode dva puta asistirao Nemanji Bilbiji. Stranac je i Oliver Petrak, a tu činjenicu briše njegov doprinos kojeg može okarakterisati kao veliki jer je uz Bilbiju, igrač koji je skupio najviše nastupa minule sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostali stranci u klubu su neprikosnoveni stoperi Matija Katanec i Slobodan Jakovljević, lijevi bek Tonći Kukoč, Zvonimir Blaić, te Toni Jović. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi