Smodiš potpisao za Cedevitu

Novo pojačanje nakon Warrena

Smodiš potpisao za Cedevitu

Nakon Chrisa Warrena,  KK Cedevita je dobila još jedno i te kako vrijedno pojačanje. Riječ je o Matjažu Smodišu, trostrukom osvajaču Eurolige i učesniku još tri finala istog takmičenja, standardnom reprezentativcu Slovenije, koja se trenutno nalazi u Španiji gdje se priprema za EP u Litvaniji.

"Tačka na i mozaika novog tima svakako je Matjaž Smodiš, koji je i sam prepoznao kvalitetu projekta kojeg stvaramo u posljednjih nekoliko sezona ostvarujući sve kvalitetnije rezultate. Papir je jedno, nastup na parketu nešto sasvim drugo i pred trenerom Anzulovićem je puno posla da se od vrhunskih imena sastavi i prava kompaktna ekipa.

Trebat će i vremena za to jer dosta je novih igrača, neki su, kao Draper, Car i Smodiš u reprezentativnim selekcijama, ali treneru i stručnom štabu apsolutno vjerujemo da će to i uspjeti. Smatram da ćemo u novoj sezoni biti dovoljno jaki i spremni te biti konkurentni svima", rekao je Matej Mamić za službenu stranicu kluba čiji je sportski direktor. 

Matjaž Smodiš (32), krilni je centar visok 205 cm koji je prve profesionalne košarkaške korake napravio igrajući za Krku da bi prešao u Bolognu igrajući za Virtus sa kojim je osvojio naslov prvaka Evrope 2001. Potom je igrao za Climamio sa kojim je igrao finale Eurolige 2004.

Put ga je od 2005. do ovoga ljeta odveo u CSKA sa kojim je dva puta bio prvak Evrope, 2006. i 2008. uz dva finala 2007. i 2009. Sa slovenačkom reprezentacijom Smodiš je igrao na Evropskim prvenstvima 1999. 2001. i 2007. te je i danas član postave Maljkovićevog sastava za Euro u Litvi ovoga ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.