SMS-om članovima sudijske komisije poželio da dobiju rak grla, žestoko je kažnjen

Zbog spornog penala u Špionici

SMS-om članovima sudijske komisije poželio da dobiju rak grla, žestoko je kažnjen

E. Škorić

Predsjednik Fudbalskog kluba "25. maj" iz Urože, Mursel Delić, kažnjen je od strane Disciplinske komisije Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Delić je 17. oktobra ove godine predsjedniku Komisije za sudije i suđenje Nerminu Omeroviću sa svog mobilnog telefona poslao poruku: "dabogda svi rak u grlu dobili", ali na tome se nije zaustavio.

Nedugo nakon toga, istog dana, članu Komisije za sudije i suđenje Edisu Zukiću sa istog je mobilnog broja napisao: "Dabogda vi svi dobili rak u grlu i to vam sve trebalo za ukopa, vama ili vašim svejedno mi je".

Njemu je zabranjeno obavljanje funkcije u trajanju od jedne godine, na utakmicama nogometa i futsala, a uz to je i novčano kažnjen sa 100 KM.

Imenovani u periodu od jedne godine ne može obavljati nikakvu funkciju u bilo kojem organu kluba ili tijelima saveza, niti zastupati klub ili savez, odnosno njegova tijela u bilo kojoj funkciji za vrijeme trajanja kazne.

Inače, Mursel Delić je poruke zbog kojih je kažnjen slao nakon utakmice u Špionici. Prigovora je najviše bilo zbog sporne situacije i penala za Špionicu u 78. minuti, kada su osim izvođača penala domaći igrači prije vremena utrčali u šesnaesterac.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Pogledajte sami kako je to izgledalo: 

[facebook]https://www.facebook.com/25.MajUroza/posts/1181465085676284[/facebook]

Promo

Top Komentari

Ecosport
Nakon ovakvih "želja" dobio kaznu od 100 KM i godinu zabrane obavljanja funkcija u fudbalu, a Šemsudin Hasić dobije puno veću kaznu, a nije ni riječi rekao niti napisao nadležnima. Nevjerovatno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi