Smuda: Dobro će nam doći ovakva utakmica

Poljski selektor uoči utakmice u Antaliji

Smuda: Dobro će nam doći ovakva utakmica

Edmir Škorić

Olimpijska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak, 16. decembra, u Antaliji igra prijatlejsku utakmicu s Poljskom.

Selektor naše Olimpijske reprezentacije Husref Musemić za ovaj meč pozvao je 18 igrača iz bh. Premijer lige, a i poljski selektor Franciszek Smuda također će šansu pružiti igračima iz domaćeg šampionata.

"Za mene bi bio vrijedan čak i susret s trećeligašem", rekao je Smuda novinarima nakon što su ga pitali da li bi bilo bolje da igra protiv "prave" bh. reprezentacije koju predvodi Safet Sušić.

"Drago mi je da će se odigrati jedna ovakva utakmica. Potrebne su nam. Imat ću priliku vidjeti da li neko od ovih igrača može biti zanimljiv za reprezentaciju.

Osvrnuo se potom na kritike kojima je izložena poljska nogometna reprezentacija.

"U Poljskoj su kritike normalne. Ostalo je šest mjeseci do EURA 2012, koji će se odigrait u našoj zemlji , i trebali bi biti ujedinjeni. Samo zajedno možemo napraviti dobar rezultat. Neće nam pomoći svakodnevno kritiziranje. Evo, primjer su Nijemci koji su prije SP 2006 izgubili od Italije s 4:0, a onda uz podršku uspjeli su osvojiti treće mjesto, iako to nije niko očekivao", dodao je Smuda.

Osim utakmice s Olimpijskom bh. reprezentacijom, Poljska će do početka Evropskog prvenstva odmjeriti snage i sa Portugalom (29. februar)  te sa Austrijom ili Slovačkom. Na EP igraju u grupi sa Grčkom, Rusijom i Češkom.

Treba kazati da Smuda u petak neće računati na igrače iz klubova Legije i Wisle jer igraju posljednje kolo Evorpske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti