Smuda novi selektor Poljske

Nakon otkaza Leo Benhakeru

Smuda novi selektor Poljske

Fudbalski savez Poljske za novog je selektora  imenovao Franciszeka Smudu. Šezdesetjednogodišnji stručnjak vodiće poljsku reprezentaciju na EP-u 2012. godine, kojem će Poljska, uz Ukrajinu, biti suorganizator.

Smuda je tokom igračke karijere nastupao za klubove u Poljskoj, Njemačkoj i SAD-u, a trenerskim se poslom bavi od 1983. Posljednji trenerski posao prije ovoga bio mu je vođenje prvoliaša Zaglebiea iz Lublina.

Poljska fudbalska reprezentacija nije se uspjela kvalifikovati za Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. juna do 11. jula sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici, a bivši selektor Leo Beenhakker dobio je otkaz nakon poraza 3:0 u Sloveniji početkom septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.