Sneijder potpisao za Nicu

Francuski klub predstavio veliko pojačanje

Sneijder potpisao za Nicu

Edmir Škorić

Francuski prvoligaš Nica saopštio je kako je u svoje redove doveo iskusnog Wesleyja Sneijdera (33).

Sneijder je neko vrijeme bio bez angažmana, nakon što ga je Igor Tudor potjerao iz Galatasarayja, no nije dugo čekao na novi klub. 

Potpisao je jednogodišnji ugovor s Nicom s kojom se bori za Ligu prvaka, a tamo se pridružio bivšem saigraču iz Intera, Mariju Balotelliju.

Sneijder je ranije igrao u Galati, Real Madridu i Ajaxu, a vjerovatno će biti u sastavu Nice za mečeve play-offa Lige prvaka protiv Napolija. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica je prošle sezone oduševila sve i završila u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a nedavno je eliminisala Ajax u trećem pretkolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi