Snimak nastao 20 ulica dalje od kultnog stadiona - ovdje su riječi suvišne

Nevjerovatni su

Snimak nastao 20 ulica dalje od kultnog stadiona - ovdje su riječi suvišne

Edmir Škorić

Stanovnik Buenos Airesa bio je oduševljen kada je jasno čuo povike koji su dolazili sa stadiona Monumental, gdje je River Plate igrao meč Copa Libertadoresa protiv Internacionala.

River Plate je u noći između utorka i srijede odigrao prvu utakmicu osmine finala Copa Libertadores protiv Internacionala. Argentinski prvak, kojeg sada s klupe vodi Martin Demichelis, preokretom je došao do pobjede.

Gosti iz Porto Alegrea poveli su u nadoknadi prvog dijela golom Ennera Valencije, da bi u drugom poluvremenu preokret režirao Pablo Solari, autor golova između 65. i 79. minute. 23-godišnji argentinski napadač tek je ušao umjesto veterana Enza Pereza i nije mu dugo trebalo da digne u zrak stadion Monumental.

Navijači Rivera ponovo su priredili nevjerovatnu atmosferu, te su na krilima njihove pjesme nogometaši na kraju ipak ostvarili pobjedu pred revanš u Brazilu.

Navijanje onih koji su se okupili na Monumentalu bilo je toliko ludo da je jedan stanovnik argentinske prijestolnice bio oduševljen kada je jasno čuo povike koji su dopirali sa stadiona. On kaže da je smješten nekih 20 ulica dalje od Riverovog stadiona, a na internetu je objavio snimak.

"Živim 20 blokova od terena. River je ludilo", napisao je autor objave uz video u kojem se čuje kako navijači pjevaju pjesmse posvećene svom najdražem timu.

Navijači u Argentini poznati su po svojoj temperamentnosti i svom "bolesnom" odnosu sa nogometnim klubovima, što nekada zna da bude i problematično, naročito za vrijeme derbija, kada obično dođe do nereda na nekoliko lokacija.

Buenos Aires se može pohvaliti da ima dva velikana južnoameričkog nogometa i svjetski klasik - jer kad se sastaju River Plate i Boca Juniors, to je više od nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi