Snovi Madagaskara su srušeni, Tunis ide u polufinale

Afrički kup nacija

Snovi Madagaskara su srušeni, Tunis ide u polufinale

Madagaskar je bio apsolutna senzacija ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija. Ova selekcija je stigla do četvrtfinala, ali ju je tamo dočekao Tunis koji se pokazao prejakim rivalom. Tunižani su večeras u Kairu slavili sa 3:0 i prošli u polufinale.

Tunis je imao bolje prilike i u prvom dijelu, ali je odbrana Madagaskara odolijevala, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku Tunis stiže do ubjedljive pobjede.

Zatresla se mreža gola Madagaskara već nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu, ali je gol Khazrija poništen zbog ofsajda.

Tunis, međutim, u 52. minuti stiže do vodstva. Mskani je asistirao Sassiju koji se namjestio na vrhu kaznenog prostora i uz dosta sreće savladao golmana Madagaskara. Naime, lopta je na putu ka golu pogodila jednog igrača Madagaskara i potpuno promijenila smjer.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Tunižana. igrala se 60. minuta kada je Mskani došao do jedne odbijene lopte i pogodio za 2:0.

Konačnih Tunis - Madagaskar 3:0 postavio Sliti u trećoj minuti sudijske nadoknade. Tunižani su sjajno istrčali kontru, a Slitiju nije bilo teško pogoditi nakon pravovremenog pasa Khazrija.

Reprezentacija Tunisa će se za finale Afričkog kupa nacija boriti sa Senegalom. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Alžir i Nigerija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi