Tunis u Vraždinu šokirao Hrvatsku i došao do pobjede

Šokantan poraz viceprvaka svijeta

Tunis u Vraždinu šokirao Hrvatsku i došao do pobjede

S. Grebović

Fudbalska reprezentacija Tunisa večeras je u Varaždinu u prijateljskoj utakmici savladala selekciju Hrvatske sa 2:1.

Meč su i jedni i drugi počeli u izmjenjenim sastavima, a selektori su tokom utakmice izvršili veliki broj izmjena. 

Za 0:1 u 16. minuti je pogodio Badri nakon što je sam izbio pred golmana Slugu i rutinski ga savladao. Početkom drugog dijela, tačnije u 47. minuti rezultat poravnava Dinamov Bruno Petković koji se sjajno snalazi u šesnaestercu i pogađa mrežu gostiju.

U 70. minuti je jedna odbijena lopta pogodila Domagoja Vidu u ruku, poljski arbitar pokazao je na bijelu tačku, s koje je Sliti bio siguran i Tunis je ponovno imao vodstvo.

Do kraja je Hrvatska napadala, ali su se gosti uspješno odbranili i našim istočnim susjedima nanijeli prvi poraz od jedne afričke selekcije.

Inače, meč je po prvi put odigran po novim fudbalskim pravilima.

- Uvođenje žutih i crvenih kartona za nesportsko ponašanje službenih osoba. Ako se počinitelj ne može identifikovati, žuti ili crveni će dobiti glavni trener ekipe

- Igrač koji pri izmjeni napušta teren za igru mora izaći na najbližoj tački granične crte

- Pri udarcu s gola i slobodnom udarcu za obrambenu ekipu u vlastitom kaznenom prostoru, lopta je u igri čim se udarac izvede (može se igrati loptom prije nego što izađe iz kaznenog prostora)

Top Komentari

Benjamingst
Tesko ce I CRO na EURO napaljeni Slovaci I Madzari
3 1
Dobojlija
Svako mora jednom izgubiti ,nema tu nista sokatno
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi