Šok i nevjerica ove sezone imaju svoju adresu - Santiago Bernabeu!
Real Madrid tone sve dublje i teško je očekivati da ovu sezonu na kraju mogu pretvoriti u uspješnu.

Barcelona obrukala Real Madrid

Šok i nevjerica ove sezone imaju svoju adresu - Santiago Bernabeu!

Fudbaleri Barcelone večeras su pregazili na Santiago Bernabeu Real Madrid sa 3:0 u revanš susretu polufinala Kupa Kralja.

Katalonci su se tako na najbolji mogući način plasirali u veliko finale Kupa Kralja u kojem će pokušati da dođu do novog trofeja.

Treba biti pošten pa reći da je večeras Real odigrao dobro prvo poluvrijeme. Kraljevi su često prijetili vratima Ter Stegena, a najveće opasnosti stvarali su Vinicius Junior i Karim Benzema. Ipak, njemački golman i ponekad malo sreće bili su na strani Katalonaca pa je prvi dio susreta završen bez golova.

Ipak, u drugom poluvremenu smo itekako vidjeli uzbuđenja. Barcelona u 50. minuti gotovo ni iz čega dolazi do vodstva. Dembele je ubacio loptu u šesnaesterac gdje se najbolje snalazi Luis Suarez koji pogađa za vodstvo svog tima.

Real je nakon toga napao svim silama i stvorio par dobrih prilika, ali nije uspio doći do gola. Barca je sve to fino lijepo kaznila i to u 69. minuti kada je Dembele ubacio loptu u peterac Reala gdje je Raphael Varane, u pokušaju da spasi gol, loptu poslao u mrežu.

Samo četiri minute kasnije Barca dobija i penal, a siguran sa bijele tačke je bio Suarez koji postavlja konačan rezultat susreta.

Barca će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz meča Valencia - Real Betis. U prvom susretu je bilo 2:2.

Španski Kup Kralja, revanš polufinala:

Real Madrid - Barcelona 0:3

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Pregazili? Ljudi imali 2 suta zabili 3 gola . Real je bio bolji ali je Barca pametno igrala . Vec davno vidjeno da Solari nema nikakvu taktiku.Protiv slabijih ekipa cuva rezultat od 1:0 dok protiv Barce napada svim sredstvima i na kraju kontra i go. Zasluzeno prosla Barca ali da je pregazila mislim da si se Lendo malo zajeb‘o ...
20 0
F_C_Bracelona_
Odavno je Santiago Bernabeu trening kamp Barse.
12 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi