Šok i sramota za Levski, navijači pokušali da uđu u teren

Evropska liga

Šok i sramota za Levski, navijači pokušali da uđu u teren

E. Škorić

Levski je slavio u Sofiji s 3:2 protiv Vaduza, no prvak Lihtenštajna ide dalje zbog gola u gostima.

Vaduz je s 1:0 slavio u prvoj utakmici protiv Levskog, ali je uspio da zabije dva gola u Sofiji i unatoč 3:2 porazu, tim iz Lihtenštajna plasirao se dalje.

Bilo je 1:1 na poluvremenu, Levski je potom vodio 2:1, pa je bilo 2:2 u 55. minuti, a Bus je u 76. minuti promašio penal za domaće.

Cabral je pet minuta prije kraja pogodio za 3:2, krenuli su domaćini na sve ili ništa, a na kraju od svega desilo se isključenje za njihovog rezervnog igrača Kostova.

Pokušavale su pristalice domaćeg tima da uđu u teren i naprave incident silno razočarani jer su ispali od Vaduza.

Glasgow Rangers kojeg vodi Steven Gerrard odigrao je 0:0 u Makedniji protiv Shkupija, ali s ukupnih 2:0 ide u drugo pretkolo, dok je Honvet s 4:0 razbio Rabotnički i s ukupnih 5:2 prolazi dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za Honved je igrao i bivši igrač Zrinjskog Tonći Kukoč, koji je u nastavku dobio šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi