Šok na Grbavici: NK Široki Brijeg pobijedio FK Željezničar!

Željezničar bez pobjede

Šok na Grbavici: NK Široki Brijeg pobijedio FK Željezničar!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 17. kolu Premijer lige BiH dočekao Široki Brijeg, a na kraju su gosti šokirali Grbavicu i upisali su pobjedu rezultatom 1:2.

Iako je tim Amara Osima dominirao u većem dijelu meča, gosti na kraju nose tri boda i to najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Martinu Zlomisliću, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana.

Željezničar je od prve minute bio bolji tim na terenu i već u uvodnim minutama propustili su dvije velike šanse. Oba puta je u prilici da postigne gol bio štoper Kemal Osmanković, ali je golman Širokog Zlomislića u dva navrata spasio svoj tim.

Nakon perioda mirnije igre Željezničar ponovo prijeti u 21. minuti. Krpić i Štilić nisu bili precizni, a zatim domaći traže i penal nakon duela Ramovića i Matića, ali se sudija Bjelica nije oglasio.

Iz prvog šuta u okvir gola Široki je poveo. Igrala se 34. minuta kada Dražen Bagarić koristi neopreznost u odbrani domaćeg tima i pogađa za 1:0.

Već u narednom napadu Željo propušta veliku šansu. Nakon što je u duelu sa golmanom i jednim odbrambenim igračem gostiju pao Veselinović, Bjelica ovog puta pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Sulejman Krpić. Međutim, nije uspio zabiti. Pogodio je stativu, a zatim interveniše Zlomislić.

Ipak, u 42. minuti domaći su izjednačili. Fantastičnu akciju je odigrao domaći tim, Ramović je ubacio za Štilića, a ovaj rutinski pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela Željo ima šansu i preko Alispahića, ali njegov dalekometni pokušaj brani Zlomislić.

Golman Širokog bio je junak i na otvaranju drugog poluvremena. Štilić je nakon kontre uposlio Veselinovića, ovaj izlazi sam pred Zlomislića, no golman gostiju sa Pecare sjajno reaguje i spašava svoj gol.

Željezničar je potpuno kontrolisao igru i u nastavku. Međutim, nakon šanse Veselinovića uslijedio je period igre u kojem domaći tim nije uspijevao da stvori ozbiljnu šansu, dok je Široki čekao svoje šanse iz kontri.

Tek u 82. minuti Željo stvara novu šansu. Zajmović međutim očajno prima loptu u izglednoj poziciji i Zlomislić je ponovo odlično reagovao i otklonio je opasnost.

Šest minuta kasnije nova šansa za Plave. Ponovo je Štilić fantastično uposlio Ramovića, a ovaj promašuje zicer.

A zatim šok na Grbavici. Erić je oborio Bagarića u kaznenom prostoru, Bjelica pokazuje na bijelu tačku, a Dino Ćorić pogađa za 1:2.

Ovo je na kraju bio konačan rezultat utakmice i Široki je stigao do velike pobjede.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Štilić, Bogičević, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Osmanković.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Matić, Barišić, Ćorić, Angelov, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_Hz_1987_FKS_
Jedina utakmica u kojoj navijam za selju i on izgubi...
28 6
Edin Merlin
E,čuj šok HAHAHAHAHAHAHAHA
17 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi