Šok za United: Poznato zbog čega Alexis ne može na pripreme u Ameriku

Nije dobio vizu

Šok za United: Poznato zbog čega Alexis ne može na pripreme u Ameriku

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez neće moći s Manchester Unitedom na pripreme za novu sezonu koje će ovaj klub odraditi u Sjedinjenim Američki Državama.

Crveni đavoli tradicionalno jedan dio priprema provedu u Americi gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Ipak, hendikep za Josea Mourinha sigurno će biti da ne može računati na Alexisa dok se ekipa nalazi u Americi jer Čileanac nije dobio vizu.

S Old Trafforda su otkrili da je tačno da Alexis nije otputovao s ekipom u SAD, te da ima administrativnih problema. Ipak, engleski mediji uspjeli su otkriti zbog čega Alexis nije dobio vizu, te zašto će trenirati sam sve dok se ekipa ne vrati iz Amerike.

Naime, dok je igrao za Barcelonu ovaj fudbaler je imao problema sa porezom u Španiji, a to ga je sada koštalo. Alexis je optužen u Španiji za utaju poreza i zbog toga mu Sjedinjene Američke Države nisu odobrile vizu i ulazak u državu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će ovaj fudbaler biti dostupan za samo jednu pripremnu utakmicu pred novu sezonu koja se igra u Njemačkoj 5. avgusta, a Manchester United će na megdan starom rivalu Bayernu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti