"Šokirao sam se kada sam vidio svoje ime na TV-u, ali nisam nikom ukrao mjesto"

Adil Rami nakon poziva u reprezentaciju

"Šokirao sam se kada sam vidio svoje ime na TV-u, ali nisam nikom ukrao mjesto"

Midhat Šljivak

Spisak reprezentacije Francuske kojeg je večeras objavio selektor Didier Deschamps izazvala je dosta polemika.

Na finalnom popisu se nisu našli igrači poput Anthonyja Martiala, Alexandrea Lacazettea ili Adriena Rabiota, koji su na rezervnom spisku nacionalnog tima.

Među pozvanim također nema ni štopera Manchester Cityja Aymerica Laportea, a njegovo mjesto zauzeo je štoper Marseillea Adil Rami.

Deschamps je poziv Ramiju opravdao činjenicom da mu je potreban barem jedan štoper koji igra desnom nogom, a oglasio se i Rami koji tvrdi da "nikom nije ukrao mjesto".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iskreno, nakon povrede Laurenta Koscielnyja sam smatrao da imam veće šanse za poziv u reprezentaciju. Ipak, uvijek je šok kada pročitate svoje ime na TV-u. Emocije su mi izmiješane, ali nisam nikom ukrao mjesto na Svjetskom prvenstvu. Poseban je osjećaj vidjeti svoje ime među igračima koji idu na Svjetsko prvenstvo, a još mi je draže kada sam vidio roditelje da plaču od sreće", rekao je Rami.

Rami je za nacionalni tim počeo igrati 2010. godine, a nastupio je 33 puta i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi