Sokolac slavio u Istočnom Sarajevu

Prva muška liga RS

Sokolac slavio u Istočnom Sarajevu

D. Vejo

Koašrkaši Slavije poraženi su večeras u Istočnom Sarjevu, a u okviru 11. kola Prve muške lige Republike Srpske od ekipe Sokoca rezultatom 69:77, po četvrtinama je bilo 20:29, 24:16, 12:19 i 13:13.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili gosti sa Sokoca. Đerić i Pečenica bili su raspoloženi na otvaranju susreta, ali drugi period je pripao domaćinu. Na pauzu, odlazi se sa prednošću gostiju od jednim poenom razlike 44:45.

Nakon odmora, bolje su zaigrali gosti koji su ubacili 19 poena, što će se na kraju ispostaviti i ključnih za upisivanje novih bodova. Posljednja dionica susreta protekla je u egal igri kako jednih tako i drugih pa je ista završena rezultatom 13:13. Na kraju, zaslužena pobjeda gostiju.

Najefikasniji u domačem timu bio je Pavlović sa 15, dok je to kod Sokolčana bio Pajić sa 29 datih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi