Sol Campbell vjeruje da ima šansi za SP

Iskusni štoper Arsenala

Sol Campbell vjeruje da ima šansi za SP

Edmir Škorić

Iskusni štoper Arsenala, Sol Campbell (35), vjeruje da ima šansi dobiti poziv selektora Fabio Capella za put u Južnu Afriku.

Sol Campbell je u dresu Gordog albiona nastupio 73 puta te je učestvovao na posljednja tri Svjetska prvenstva. Međutim, Campbellovi izgledi za međunarodnim nogometom su opali nakon što je počeo sezonu u drugoligaškom Notts Countyju.

No, vratio se u januaru na Emirates te je odbrana Topnika djelovala potpuno sigurnije u drugom dijelu sezone.

"Moje ime je definitivno pomjereno ka gore na listi, to je sigurno. Zaslužujem dobiti priliku, no da li je dovoljno, ne znam. Ako dobijem priliku i Fabio Capello me pozove, onda defitivno dajem sve od sebe, kao što sam to uvijek činio za svoju državu", kazao je Campbell ta Talksport, te dodao.

"Iskusan sam, igrao sam fantastično i spreman sam. Ali ne bih bio nesretan ako ne dobijem poziv u reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.