Solano potpisuje za Colchester

Nekadašnja zvijezda otočkog nogometa

Solano potpisuje za Colchester

Edmir Škorić

Bivši kapiten Perua i nekad zvijezda Newcastlea Nolberto Solano uskoro bi trebao preći u redove Colchestera.

Nekadašnji igrač Aston Ville,  West Hama i Newcastlea, Nolberto Solano, mogao bi unazadovati za još jednu ligu. Naime, prije Božića Solano bi trebao preći u Colchester, klub koji je u vrhu trećeg ranga engleskog nogometa.

"Provest ću šest mjeseci u Cholhester United. Razgovori su u završnoj fazi i uskoro će sve biti okončano. Moj plan je završiti igračku karijeru u Engleskoj i ovdje naći trenerski posao. Ukoliko budem mogao igrati još jednu godinu, onda će biti dobro", kazao je 35-godišnji Peruanac.

Solano je do sada skupio preko 250 nastupa u Premiershipu, a potom je prešao u grčku Larissu. U Peruu je nastupao za Universitario te sa njima osvojio naslov peruanske lige prošlog mjeseca. Ranije je igrao i za argentinsku Boca Juniors.

Colchester je trenutno četvrti u trećoj ligi Engleske, samo tri boda iza drugoplasiranog Norwicha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.