Solari pred potpisom za urugvajski Penarol
Santiago Solari

Solari pred potpisom za urugvajski Penarol

Edmir Škorić

Bišvi igrač madridskog Reala i milanskog Intera, Santiago Solari (30) spreman je napustiti meksički Atlante i pojačati redove urugvajskog prvaka Penarola.

"Usmeno sam dogovorio sa predsjednikom Atalnte i razgovori za sada dobro napreduju", kazao je potperdsjednik Penarola Edgar Welker.

"Razgovarao sam jučer sa Solarijem i on se činio tako sretnim i motivirani, uz jasnu želju da dođe kod nas", dodaje Welker u razgovoru za urugvajski Sport890 radio.

Tridesettrogodišnji Solari je profesionalnu karijeru započeo u argentinskom River Plateu, a nakon europskih iskušenja u Atletico Madridu, Realu i Interu, prošle godine se pridružio Atlanteu iz San Lorenza.

Ipak, kako sada stvari stoje, on će karijeru nastaviti u Penarolu, klubu koji je pet puta osvajao Copa Libertadores i koji, nakon šest godina odsustva, ove sezone nastupa u južnoameričkoj ekivalenti Europske lige - tzv. 'Copa Sudaamericana'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti