Solbakken preuzima Wolverhampton

Solbakken preuzima Wolverhampton

Edmir Škorić

Danski stručnjak Stale Solbakken trebao bi preuzeti klupu engleskog kluba Wolverhamptona, koji od sljedeće sezone igra u Championshipu.

Vukovi nisu uspjeli zadržati status premierligaša, a u drugom razredu engleskog nogometa, prema svemu sudeći, vodit će ih Solbakken.

 

Danac je navodno već razgovarao s čelnim ljudima Wolverhamptona te će 44-godišnjak i uskoro biti imenovan za trenera.

 

Riječ je o 44-godišnjem treneru koji je dobio otkaz u FC Koelnu prošlog mjeseca zbog loših rezultata, zbog čega su Jarčevi ispali iz Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Solbakken je s Kopenhagenom osvojio pet naslova danskog prvaka. Wolverhampton trenutno, privremeno, vodi Terry Connor koji je preuzeo poziciju trenera nakon smjene Micka McCarthya u februaru ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.