Šolbić: Sadiku me razočarao, a bez priprema i nekolicine igrača idemo se nadigravati s Borcem
Šolbić sa pomoćnikom Beganovićem uvjeren je da Mladost može pomrsiti račune mnogim ekipama, ali da je potrebno vrijeme budući da su u velikom zaostatku za drugim ekipama kada je u pitanju pripremni period

Šef struke Mladosti za SportSport.ba

Šolbić: Sadiku me razočarao, a bez priprema i nekolicine igrača idemo se nadigravati s Borcem · Intervju

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja najveći su "gubitnici" kada je u pitanju pripremni period. Pandemija uzrokovana pojavom Covida-19, poremetila je cjelokupni plan priprema ovog kluba, a sve sto odrazilo i na prelazni rok, odnosno pojačanja, kojih je jako malo bilo, dok je odlazaka iz kluba bilo znatno više.

Dan prije početka nove sezone Premijer lige razgovarali smo sa šefom struke Fahrudinom Šolbićem, starim liscem, kojeg je Mensur Mušija angažovao prošle sezone, kada su ovaj klub svi otpisali. Ipak dolaskom ovog iskusnog stratega, ovaj klub je zaigrao znatno bolje, te je izašao iz opasne zone prije prekida prvenstva.

Šolbić je svjestan da i u narednoj sezoni njegov tim smatraju kao jednim od glavnih kandidata za ispadanje, ali on ne misli tako i uvjeren je da će napraviti pravu ekipu, koja će se moći ravnopravno nositi sa svim ekipama što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Teški su uslovi za treniranje proteklih dana, velike vrućine stvaraju nam velike probleme, ali mi smo već od početka prvenstva u problemu. Ono što mogu kazati da nas je odlazak Rijada Sadikua u Zrinjski poremetio, mene je iskreno razočarao. Baš se bio uigrao s Milošom Nikolićem, legli su jedan drugom i sada smo ostali u šoku. Ja ne ulazim u taj njegov potez, ali mislim da je napravio loš potez odlaskom u Mostar. Ovdje je mogao da bude standardan i da se dalje razvija, ali sada dole ne vjerujem ni da će igrati, baš me razočarao", ističe Šolbić.


Očekuje se dolazak još nekoliko igrača, ali svjestan je problema koji imaju oko rostera

"Došao nam je Guzijan stoper prije par dana, vidjet ćemo šta će biti s njim, ali sigurno neće igrati protiv Borca. Stigao je i Milan Lalić lijevi bek iz Dinamo Vranja, ali on još nije registrovan, tako da nije riješena još papirologija. Kada je u pitanju Semir Pezer, očekujemo da se riješi situacija oko njega i da nam pristupi, svakako bi nam dobro došao u veznom redu", kaže trener Mladosti.

Bez mnogo treninga putuju na megdan ekipi koja ima visoke ambicije u narednom periodu

"Morat ćemo dosta improvizirati u Banjaluci, imamo dosta povrijeđenih igrača, pojedinci nisu ni registrovani, šta da vam kažem u svakom pogledu smo korak nazad iza ostalih ekipa. Mi smo imali samo dvije utakmice i pet-šest treninga, to je veoma malo i za klubove u nižim rangovima, a kamo za Premijer ligu. Borac se pojačao, zadržao kostur ekipe i sigurno da će opet biti u vrhu naše lige. Pokušat ćemo se pokazati u najboljem svijetlu, iako imamo mnogo problema", kaže Šolbić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa još par igrača uvjeren je da će kroz određeni vremenski period napraviti pravi posao

"Treba vremena, mi smo u velikom zaostatku, potrebna su nam pojačanja, treba nam golman lijevi bek, stoper, vezni, nadam se da će se šta riješiti u narednom periodu. Neće biti lako, ali ja vjerujem u ove momke. Siguran sam da ćemo napraviti dobar posao, može se ovdje napraviti prava ekipica. Nadam se da ćemo svi kolektivno u Mladosti imati malo više strpljenja i prošlo prvenstvo je bilo problema, mnogi su nas otpisali, pa smo se vratili, zaredali par rezultata i na kraju bili iznad te crte koja vodi u niži rang", kazao je za SportSport.ba Fahrudin Šolbić trener Mladosti.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amarosim
Kakav sadiku,propao kao zeton
20 1
E.Car
Najveća glupost je izjaviti da te tvoj igrač razočarao. Ubio si posljednju nadu u njemu i šta da očekuješ. Trener bez pedigrea
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti